top of page

Ayurvédikus Terápiák

Massage

Relaxálj és Gyógyulj

Az Ayurvédikus kezelés a személyiség- típusodnak, illetve az adott állapotodnak megfelelő egyedi testkezelés, hiszen az Ayurvéda alaptétele, hogy minden ember más, így mindenki egyedi törődést igényel. Az egyediséget a neked kiválasztott olajok, porok és a gyógynövényekből természetes úton előállított főzetek biztosítják, amelyek gyógyító ereje nyugtatja, hűti, vagy éppen felfrissíti a testedet. Az Ayurvéda rendszere kifejezetten jól alkalmazható egészségmegörző céllal, illetve krónikus betegségekben komplenter medicinaként: izületi-, izom-, és csontfájdalmak, légzőszervrendszeri problémák, emésztőszervrendszeri problémák, immunrendszeri erősítés,

stressz eredetű alvászavarok, koncentrációzavar és anyagcsere problémák esetén.

Agnes4.jpg

Tapasztalt

Kezelő

Gondoskodód Bezsila Ágnes Természetes gyógymódok tanácsadó, Ayurvédikus terapeuta és panchakarma technikus. 

„Sok év gyógyszeripari tapasztalat után a természetes gyógyszerek és gyógymódok fontossága mellett döntöttem, 2009 óta kizárólag természetes terápiákban képzem tovább magam és a prevenció fontosságát tartom szem előtt. Komplementer medicinákat oktató főiskolai éveimben találkoztam az Ayurvédával, ezzel az ősi, hagyománytartó orvostudománnyal. Ennek terápiás és tisztító eljárásait, szelíd kezeléseit aztán itthon elérhető képzéseken, indiai tanítómtól magánúton, majd India északi és déli tartományaiban, akadémiákon és rendelőkben is volt szerencsém tanulni, illetve gyakorolni.”

IMG_5870_1.jpg

Felejthetetlen Környezet

Barátságos, igényes hely, ahol mindig otthonra lelsz, Budapest belvárosában az 1. kerületben, Kuny Domokos u. 9.

ayurveda3_edited.jpg
Massage Salts
ayurveda2_edited.jpg
ayurveda.jpg

Kezeléseink

bhyangam | 1 - 1,5 óra | 9 950 Ft - 14 500 Ft

A

Teljes testen végzett testkezelés, amit az egyéni alkatnak és problémának megfelelően meleg, medikált (gyógynövényes), extra szűz olajokkal (szezám-, kókusz-, mustárolaj) végzünk.

A kezelés javasolt: fizikai-, vagy mentális fáradtság, stressz, alvásproblémák, izületi-, és mozgásszervi problémák, méreganyagok-, fejfájás megléte, pszichés egyensúlytalanságok, várandóság alatt és után.
Hatásai: támogatja a szervezet méregtelenítési folyamatait, nyugtatja az idegeket, olajozza a izületeket, csillapítja az izomfájdalmakat, segíti az alvást, késlelteti az öregedési folyamatokat, serkenti a vér-, és nyirokkeringést, feszesíti az izmokat, szülés után regeneráló hatású.

U

dwathanam | 60 perc | 12 500 Ft

Teljes testen végzett erőteljes testkezelés, amit különböző gyógynövényporokkal

(pl. triphala choornam) végzünk.
A kezelés javasolt: elhízás, nyirokrendszeri-, és vérkeringési problémák, ödéma, magas koleszterinszint, diabétesz esetén.
Hatásai: javítja a lankadt vér-, és nyirokrendszeri folyamatokat, serkenti az anyagcsere folyamatokat, felszabadítja a test energiatartalékait, csökkenti a cellulitiszt és zsírsejteket, tonizálja az izmokat, tisztítja a bőr pórusait, csökkenti a vér koleszterinszintjét, támogatja az izületek mozgékonyságát.

P

inda Sweda | 80 perc | 14 500 Ft

Melegített, gyulladáscsökkentő gyógynövényekkel (bala, njavara, kamilla stb.) töltött zsákocskákkal végzett kezelés, ami alatt puha ütögető mozdulatokkal izzasztjuk és fájdalommentesítjük a problémás testrészt.
A kezelés javasolt: osteoarthritis, rheumatoid arthritis, gerinc izületi problémák, gyenge izom-, és vázrendszer. 
Hatásai: erősíti a szöveteket, növeli a keringést, csillapítja a fájdalmat, gyulladást, enyhíti a stresszből eredő alvásproblémákat. 

K

ati Basti | 80 perc | 12 500 Ft

A lumbális tájékon felépített tésztagyűrűben melegített medikált olajjal

(pl. dhanwantharam) végzett kezelés.
A kezelés javasolt: deréktáji fájdalmak, porckorong kitüremkedés,-sérv, neurológiai problémák, osteoporosis, sciatica. 
A kezelés hatásai: az adott terület jobb vér-, és tápanyagellátása, fájdalomcsökkenés, területi izom-, és idegerősítés. 

N

asya Nasthana | 1 óra | 9 950 Ft

A fej, nyak, váll és mellkas problémáinak kezelése, orron keresztül bejuttatott medikált olajok (anu thailam) segítségével.
A kezelés javasolt: légzőrendszeri betegségek, depresszió-, ill. más pszichés állapotok, hormonális egyensúlytalanságok, memória problémák, fül-, orr-, szem bántalmak, hajhullás, korai őszülés. 
A kezelés hatásai: stimulálja az érzékszerveket, tisztítja a fejüregeket és légzőrendszert, egyensúlyozza a hormonháztartást, erősíti a látást, hallást, nyakat, vállat, mellkast, erősíti a hajnövekedést és rendszeres alkalmazása visszafordítja a korai őszülést. ​

S

irodhara | 3X30 perc | 25 000 Ft

A fej, homlok és halánték hidegen sajtolt, nyugtató gyógyolajokkal való folyamatos csurgatása.

A kezelés javasolt: migrénes fejfájás, stressz, önbizalomhiány, dekoncentráció, alvásproblémák, kimerültség, hajhullás és korpásodás esetén.

Ellenjavalt: láz, megfázás, akut szemproblémák, kapha egyensúlytalanság esetén.

A kezelés hatásai: nyugodt elme, javuló, mélyalvási tendencia, stresszbírás, összpontosítás.

iro Abhyanga | 30 perc | 6 600 Ft

S

A fej, beleértve a hajas fejbőr és a fej üregeit, valamint az arc brahmi olajjal való masszázsa finom ütögetésekkel, az olajat bejuttató masszázstechnikával.

Minden, amit Tudni Szeretnél az Ayurvédikus Kezelésekről

 • Mikor és hogyan alakult ki a CranioSacralis Terápia?
  A CranioSacralis terápia módszerét Dr. John Upledger orvos, osteopatha az 1970-es évek közepén, tudományos kutatásokat követően fejlesztette ki. 1970-ben, egy nyirok műtét során megfigyelte, hogy milyen ritmikus mozgást mutat a craniosacralis rendszer. Sem kollégái, sem az orvosi szövegek nem tudták megmagyarázni ezt a felfedezést. Dr. Upledger elkezdte keresni a választ. Dr. William Sutherland – aki a koponya osteopathia atyja volt - kutatásainak tanulmányozásával kezdte. (Az 1900-as évek elejétől kezdődő és 20 évig tartó kutatásai során Sutherland feltárta azt a koncepciót, hogy a koponya csontjait úgy alakították ki, hogy lehetővé tegyék a mozgást.) Dr. Upledger tudományosan megerősítette a koponyacsont mozgásának létezését. 1975-től 1983-ig klinikai kutatóként és biomechanikai tanárként dolgozott a Michigan Állami Egyetemen, ahol a kutatás és a tesztelés során egy anatómiai, fiziológiai, biofizikai és bio-tudós csapatot felügyelt. Az eredmények nemcsak megerősítették Sutherland elméletét, hanem a mozgás mögötti mechanizmusok - a craniosacralis rendszer - tisztázását eredményezték.
 • Mi a CranioSacralis Terápia?
  A craniosacralis rendszer az az élettani környezet, melyben az agy és az idegrendszer fejlődik. A craniosacralis elnevezés a rendszert kívülről határoló koponya (cranium) és a keresztcsont (sacrum) latin nevéből származik. A craniosacralis rendszert, az agyat és gerincvelőt körülvevő (azt védő) kötőszöveti hártya (dura mater) és az abban képződő, keringő gerincvelői folyadék (liquor) alkotja. Az agy és az idegrendszer ebben az élettani környezetben fejlődik, él és működik. A craniosacralis rendszer biztosítja az agyi-gerincvelői folyadék termelődését, keringését, felszívódását.
 • Hogyan működik a CranioSacralis Terápia?
  Életünk során – beleértve az intrauterin, születéskori és extrauterin helyzeteket – szervezetünket különböző fizikai és érzelmi traumák érik, melyek elraktározódhatnak a testünkben és folyamatos fájdalmakat, diszfunkciókat okozhatnak. Ezek a változások torzítják a craniosacralis rendszert és feszültséget képezhetnek az agy és a gerincvelő körül, ami korlátozásokat eredményez. Ez akadályt jelenthet a központi idegrendszer egészséges működéséhez, és potenciálisan minden más rendszerhez, amellyel kölcsönhatásban áll. A CranioSacralis terápia a keresztcsont és a koponyacsontok mikromozgásainak harmonizálására épül, segítségével korrigáljuk a koponyacsontok rendellenes helyzetét és mozgását. A CranioSacralis terápia során a terapeuta finom érintéseken keresztül oldja a keletkezett blokkokat. A koponyacsontok rendellenes mozgásának korrekciójával és a liquor cerebrospinalis (agy-gerincvelői folyadék) megfelelő keringésének elősegítésével hatást gyakorolhat a szervezet minden rendszerére. Elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatait. Lényege a feszültségoldás, az energiablokkok megszüntetése, az agy-gerincvelő folyadék (liqour cerebrospinális) természetes keringési ritmusának helyreállítása.
 • Mikor nem lehet alkalmazni a CranioSacralis Terápiát?
  Koponyasérülés, akut agyvérzés, agyhártyagyulladás, nyúltagyi hernializáció, nyakcsigolyatörés esetén tilos alkalmazni ezt a fajta terápiát!
 • Mikor javasolt? Jó Nekem?
  A kezelés igen hatásos migrén, nyak- és hátfájás, tanulási zavarok, krónikus fáradtság, hormonális és idegrendszeri problémák, műtéti trauma, autoimmun betegségek esetében, de számos más probléma megoldására is: 1. Stressz, depresszió, 2. Fejfájás, migrén, szédülés, idegfájdalmak, 3. Nyak- és hátfájdalmak, gerincferdülés, gerincproblémák, 4. Fog- és szájbetegségekIdegrendszeri betegségek, 5. Fül-orr-gége betegségek, 6. Mozgásszervi betegségek, ortopédiai problémák, 7. Légzőszervi megbetegedések, 8. Cukorbetegség, 9. Anyagcsere betegségek, 10. Nőgyógyászati betegségek, menstruációs problémák, 11. Szülési és műtét utáni traumákSzív- és érrendszeri betegségek, 12. Vese és húgyúti problémákAllergiaImmunbetegségek, 13. Krónikus fáradtság, 14. Csecsemő- és gyermekkori betegségek, 15. Tanulási nehézségek, 16. ADHD.
 • Milyen korosztály számára ajánljuk?
  Mivel a CranioSacralis terápia nagyon gyengéd és nem intenzív, minden korosztály számára alkalmas, nyugodtan alkalmazható csecsemőknél, kisgyermekeknél, időseknél is.
 • Alkalmazható a kezelés más gyógymódokkal egyszerre?
  A CranioSacralis terápia egy önálló kezelési módszer, amely azonban kiegészítő terápiaként is alkalmazható. Más hagyományos és alternatív gyógymódokkal kombinálva megerősíti azok pozitív hatását és segít a mellékhatások csökkentésében. Fontos azonban kiemelni, hogy nem elsődleges egészségügyi ellátás, nem helyettesíti a hagyományos orvosi kezelést. Ha különleges orvosi problémája van, mindig javasoljuk, hogy forduljon orvosához.
 • Hány kezelésre lesz szükségem?
  A kezelésre adott válasz az egyéntől az egyénig és a feltételtől az állapotig terjed. Válaszod egyedülállóan a sajátod, nem hasonlítható össze máséval. Általánosságban elmondható, hogy két CranioSacralis kezelés között egy hét szünet javasolt, problémától függően, 3-4 alkalmat követően elegendő havonta-kéthavonta megismételni a kezelést.
 • Mit érzek a kezelés során?​
  A kezelések megtapasztalása egyeseknek erőteljes, meghatározó élmény, míg másoknak - különösen az első kezelés alkalmával - szinte eseménytelen, mégis jobban érzik magukat utána. Az emberek különböző tapasztalatokról számolnak be, mint például: Pihentető és könnyű érzés Melegség és bizsergő érzések A harmónia és a béke érzése Kiegyensúlyozottság érzése Fokozott energiaáramlás. Különböző színek, képek, múltbeli események jönnek elő
 • Hogyan zajlik a kezelés?
  A kezelés elején átbeszélésre kerül a probléma, az elmúlt időszakban érzett állapot, amely segítségével a terapeuta ráhangolódik a vendégre. ​ A kezelés kellemes körülmények között, ruhában, kezelő ágyon történik. A terápia alkalmazása során rendkívül aprólékos módon, ráhangolódva a szövetekre, ezek ellazításával harmonizáljuk, oldjuk fel a gerinc menti kötőszövetes lemezeket, ezzel segítve a craniosacralis rendszer mozgását. ​ A kezelés általában egy óráig tart, gyerekeknél életkortól függően kevesebb is lehet. Az első alkalom 1,5 órát vesz igénybe, amely során a pácienssel átbeszélésre kerül a terápia, a probléma.
Kapcsolat
bottom of page