top of page

Ayurvédikus Terápiák

Massage

Relaxálj és Gyógyulj

Az Ayurvédikus kezelés a személyiség- típusodnak, illetve az adott állapotodnak megfelelő egyedi testkezelés, hiszen az Ayurvéda alaptétele, hogy minden ember más, így mindenki egyedi törődést igényel. Az egyediséget a neked kiválasztott olajok, porok és a gyógynövényekből természetes úton előállított főzetek biztosítják, amelyek gyógyító ereje nyugtatja, hűti, vagy éppen felfrissíti a testedet. Az Ayurvéda rendszere kifejezetten jól alkalmazható egészségmegörző céllal, illetve krónikus betegségekben komplenter medicinaként: izületi-, izom-, és csontfájdalmak, légzőszervrendszeri problémák, emésztőszervrendszeri problémák, immunrendszeri erősítés,

stressz eredetű alvászavarok, koncentrációzavar és anyagcsere problémák esetén.

Agnes4.jpg

Tapasztalt

Kezelő

Gondoskodód Bezsila Ágnes Természetes gyógymódok tanácsadó, Ayurvédikus terapeuta és panchakarma technikus. 

„Sok év gyógyszeripari tapasztalat után a természetes gyógyszerek és gyógymódok fontossága mellett döntöttem, 2009 óta kizárólag természetes terápiákban képzem tovább magam és a prevenció fontosságát tartom szem előtt. Komplementer medicinákat oktató főiskolai éveimben találkoztam az Ayurvédával, ezzel az ősi, hagyománytartó orvostudománnyal. Ennek terápiás és tisztító eljárásait, szelíd kezeléseit aztán itthon elérhető képzéseken, indiai tanítómtól magánúton, majd India északi és déli tartományaiban, akadémiákon és rendelőkben is volt szerencsém tanulni, illetve gyakorolni.”

IMG_5870_1.jpg

Felejthetetlen Környezet

Barátságos, igényes hely, ahol mindig otthonra lelsz, Budapest belvárosában az 1. kerületben, Kuny Domokos u. 9.

ayurveda3_edited.jpg
Massage Salts
ayurveda2_edited.jpg
ayurveda.jpg

Kezeléseink

bhyangam | 1 - 1,5 óra | 9 950 Ft - 14 500 Ft

A

Teljes testen végzett testkezelés, amit az egyéni alkatnak és problémának megfelelően meleg, medikált (gyógynövényes), extra szűz olajokkal (szezám-, kókusz-, mustárolaj) végzünk.

A kezelés javasolt: fizikai-, vagy mentális fáradtság, stressz, alvásproblémák, izületi-, és mozgásszervi problémák, méreganyagok-, fejfájás megléte, pszichés egyensúlytalanságok, várandóság alatt és után.
Hatásai: támogatja a szervezet méregtelenítési folyamatait, nyugtatja az idegeket, olajozza a izületeket, csillapítja az izomfájdalmakat, segíti az alvást, késlelteti az öregedési folyamatokat, serkenti a vér-, és nyirokkeringést, feszesíti az izmokat, szülés után regeneráló hatású.

U

dwathanam | 60 perc | 12 500 Ft

Teljes testen végzett erőteljes testkezelés, amit különböző gyógynövényporokkal

(pl. triphala choornam) végzünk.
A kezelés javasolt: elhízás, nyirokrendszeri-, és vérkeringési problémák, ödéma, magas koleszterinszint, diabétesz esetén.
Hatásai: javítja a lankadt vér-, és nyirokrendszeri folyamatokat, serkenti az anyagcsere folyamatokat, felszabadítja a test energiatartalékait, csökkenti a cellulitiszt és zsírsejteket, tonizálja az izmokat, tisztítja a bőr pórusait, csökkenti a vér koleszterinszintjét, támogatja az izületek mozgékonyságát.

P

inda Sweda | 80 perc | 14 500 Ft

Melegített, gyulladáscsökkentő gyógynövényekkel (bala, njavara, kamilla stb.) töltött zsákocskákkal végzett kezelés, ami alatt puha ütögető mozdulatokkal izzasztjuk és fájdalommentesítjük a problémás testrészt.
A kezelés javasolt: osteoarthritis, rheumatoid arthritis, gerinc izületi problémák, gyenge izom-, és vázrendszer. 
Hatásai: erősíti a szöveteket, növeli a keringést, csillapítja a fájdalmat, gyulladást, enyhíti a stresszből eredő alvásproblémákat. 

K

ati Basti | 80 perc | 12 500 Ft

A lumbális tájékon felépített tésztagyűrűben melegített medikált olajjal

(pl. dhanwantharam) végzett kezelés.
A kezelés javasolt: deréktáji fájdalmak, porckorong kitüremkedés,-sérv, neurológiai problémák, osteoporosis, sciatica. 
A kezelés hatásai: az adott terület jobb vér-, és tápanyagellátása, fájdalomcsökkenés, területi izom-, és idegerősítés. 

N

asya Nasthana | 1 óra | 9 950 Ft

A fej, nyak, váll és mellkas problémáinak kezelése, orron keresztül bejuttatott medikált olajok (anu thailam) segítségével.
A kezelés javasolt: légzőrendszeri betegségek, depresszió-, ill. más pszichés állapotok, hormonális egyensúlytalanságok, memória problémák, fül-, orr-, szem bántalmak, hajhullás, korai őszülés. 
A kezelés hatásai: stimulálja az érzékszerveket, tisztítja a fejüregeket és légzőrendszert, egyensúlyozza a hormonháztartást, erősíti a látást, hallást, nyakat, vállat, mellkast, erősíti a hajnövekedést és rendszeres alkalmazása visszafordítja a korai őszülést. ​

S

irodhara | 3X30 perc | 25 000 Ft

A fej, homlok és halánték hidegen sajtolt, nyugtató gyógyolajokkal való folyamatos csurgatása.

A kezelés javasolt: migrénes fejfájás, stressz, önbizalomhiány, dekoncentráció, alvásproblémák, kimerültség, hajhullás és korpásodás esetén.

Ellenjavalt: láz, megfázás, akut szemproblémák, kapha egyensúlytalanság esetén.

A kezelés hatásai: nyugodt elme, javuló, mélyalvási tendencia, stresszbírás, összpontosítás.

iro Abhyanga | 30 perc | 6 600 Ft

S

A fej, beleértve a hajas fejbőr és a fej üregeit, valamint az arc brahmi olajjal való masszázsa finom ütögetésekkel, az olajat bejuttató masszázstechnikával.

Minden, amit Tudni Szeretnél az Ayurvédikus Kezelésekről

Kapcsolat
bottom of page