top of page

Reflexológia

reflexologia.jpg

Csakratalpmasszázs és Thai talpmasszázs terápia

A csakratalpmasszázs terápia segítségével a láb reflexzónái és a csakrák közötti összefüggés révén befolyást tudunk gyakorolni a csakraenergiákra, mellyel harmóniát teremtünk.

A masszázs során eljutunk a probléma gyökeréig. A csakrák energiaterületeinek harmonizálása által pozitív tudatállapot változás áll be – szinte észrevétlenül.

Test a testtel, lélek a lélekkel beszél.

A hangsúly azon van, amit kezünk melegségével és életenergiájával, nagyon finom érintésekkel közvetítünk.

A csakratalpmasszázson keresztül az endokrin mirigyekre is hatást gyakorlunk, mivel a hét csakra egyenként kapcsolódik egy-egy belső elválasztású mirigyhez.

(Így képesek vagyunk hatni az agyalapi mirigyre (hipofízis), tobozmirigyre, pajzsmirigyre, mellékpajzsmirigyre, csecsemőmirigyre, hasnyálmirigyre, ivarmirigyekre és a mellékvesére.)

Minden gondolat – legyen az pozitív, vagy negatív - rezgés. Mivel a csakrák rezgésátalakító szereppel is rendelkeznek, ezért a rezgésminőség pozitív változása szükségszerűen átalakítja a negatív gondolatmintákat is.

Thai talpmasszázs

Ez a technika a test kezelésén keresztül a tudatra is kíván hatni. Igazából nem is a fizikai testtel dolgozik, hanem az ember energiatestével. Fontos eleme az öröm fokozása, az általános jó közérzet kialakítása és megtartása.

Relaxáló, feszültség- és fájdalomcsökkentő hatása egyaránt érvényesül.

Az energiaáramlás biztosításával segítjük az egyensúlyi állapot elérését.

Az energiaáramlásban bekövetkezett zavarok a PRANA elégtelen ellátását okozzák, mely előbb-utóbb betegséghez vezet.

Az akupresszúrához hasonlóan egyben ingerterápia is, mely alkalmas a szerveink működését befolyásolni, mint pl. kiegyenlíteni az energia-elosztás zavarát.

Közismert fájdalomcsillapító és stresszoldó hatása, alkalmas pszichoszomatikus betegségek gyógyítására, miközben a szervezet öngyógyító képességére alapoz.

A legfontosabb élettani hatásai közé soroljuk a keringés javítását, a belső elválasztású mirigyek kiegyensúlyozását.

Kollar Zsuzsa.JPG

Kollár Zsuzsanna Friderika - az Én kezelőm

Gondoskodód Kollár Zsuzsanna Friderika, parapszichológus és természetes gyógymódok tanácsadó.

"2013-ban a MANTRA Alternatív Természettudományi Szabadegyetemen parapszichológusként végeztem.

A Természetes Gyógymódok Szabadegyetemén a hagyományos kínai orvoslás, ayurvéda, egészségügyi asztrológia, Schüssler-só terápia (és még sorolhatnám a sort) mellett különböző masszázstechnikákkal ismerkedhettem meg – többek között a nyirokmasszázzsal, a reflexológiával és a thai testmasszázzsal is. 

Nagyon büszke vagyok arra, hogy Karsai Mónikától alternatív és keleti gyógyászatok mestere, tradicionális thai masszázs tanáromtól tanulhattam a thai test- és talpmasszázst. A reflexológiát pedig Rabi Edittől

Úgy vélem, hogy mindenki vágyik a figyelemre, szeretetre, törődésre, érintésre, ölelésre. Van, aki bevallja, van, aki nem.

A láb/talp érintésén keresztül még azok is, akik az utóbbi csoportba sorolják magukat, a finom, lágy és szeretetteljes érintésen keresztül kellemes, ellazult, felfrissült állapotban tapasztalhatják meg a testi-lelki-szellemi harmónia áldásos hatását.

Hiszem és vallom, ha egy ember lábát fogod meg, akkor annak lelkét tartod a kezedben."

reflexologia2.jpg

Mikor javasoljuk?

A kezelés hatásai

A reflexológia célja a vér,-és nyirokkeringés fokozása, amely erősíti az immunrendszert, megszünteti a szervi zavarokat, fájdalomcsillapító, testi-lelki feszültségoldó és általános frissítő hatású. 

Élettani hatásai:

 • Idegrendszeri hatás: az idegvégződések stimulálásával, masszírozásával a vegetatív idegrendszert lehet befolyásolni, 

 • Fájdalomcsillapítás: az endorfintermelés növekedésével csökken az adott területen érezhető fájdalom, 

 • Vérkeringést serkentő hatás: az erek rugalmasságának növekedése, jobb oxigénellátás, méreganyagok gyorsabb elszállítása, 

 • Immunrendszert befolyásoló hatás

 • Méregtelenítés: a méregtelenítő szervek masszírozásával fokozódik a méreganyagok kiválasztása, 

 • Rehabilitáció: műtétek, törések után. 

 

Az alábbi problémák esetén különösen javasoljuk: ​

 • Fejfájás,

 • Emésztési problémák, 

 • Anyagcsere zavarok, 

 • Keringési betegségek, 

 • Nőgyógyászati gondok, 

 • Stresszoldás, 

 • Bőrgyógyászati problémák, 

 • Mozgásszervi problémák, 

 • Húgyúti problémák, 

 • Hormonális egyensúlyzavarok, 

 • Alvászavar, 

 • Menstruációs rendellenességek, mint pl. premenstruációs szindróma (PMS). 

Minden, amit Tudni Szeretnél a Reflexológiáról

 • Mikor és hogyan alakult ki a CranioSacralis Terápia?
  A CranioSacralis terápia módszerét Dr. John Upledger orvos, osteopatha az 1970-es évek közepén, tudományos kutatásokat követően fejlesztette ki. 1970-ben, egy nyirok műtét során megfigyelte, hogy milyen ritmikus mozgást mutat a craniosacralis rendszer. Sem kollégái, sem az orvosi szövegek nem tudták megmagyarázni ezt a felfedezést. Dr. Upledger elkezdte keresni a választ. Dr. William Sutherland – aki a koponya osteopathia atyja volt - kutatásainak tanulmányozásával kezdte. (Az 1900-as évek elejétől kezdődő és 20 évig tartó kutatásai során Sutherland feltárta azt a koncepciót, hogy a koponya csontjait úgy alakították ki, hogy lehetővé tegyék a mozgást.) Dr. Upledger tudományosan megerősítette a koponyacsont mozgásának létezését. 1975-től 1983-ig klinikai kutatóként és biomechanikai tanárként dolgozott a Michigan Állami Egyetemen, ahol a kutatás és a tesztelés során egy anatómiai, fiziológiai, biofizikai és bio-tudós csapatot felügyelt. Az eredmények nemcsak megerősítették Sutherland elméletét, hanem a mozgás mögötti mechanizmusok - a craniosacralis rendszer - tisztázását eredményezték.
 • Mi a CranioSacralis Terápia?
  A craniosacralis rendszer az az élettani környezet, melyben az agy és az idegrendszer fejlődik. A craniosacralis elnevezés a rendszert kívülről határoló koponya (cranium) és a keresztcsont (sacrum) latin nevéből származik. A craniosacralis rendszert, az agyat és gerincvelőt körülvevő (azt védő) kötőszöveti hártya (dura mater) és az abban képződő, keringő gerincvelői folyadék (liquor) alkotja. Az agy és az idegrendszer ebben az élettani környezetben fejlődik, él és működik. A craniosacralis rendszer biztosítja az agyi-gerincvelői folyadék termelődését, keringését, felszívódását.
 • Hogyan működik a CranioSacralis Terápia?
  Életünk során – beleértve az intrauterin, születéskori és extrauterin helyzeteket – szervezetünket különböző fizikai és érzelmi traumák érik, melyek elraktározódhatnak a testünkben és folyamatos fájdalmakat, diszfunkciókat okozhatnak. Ezek a változások torzítják a craniosacralis rendszert és feszültséget képezhetnek az agy és a gerincvelő körül, ami korlátozásokat eredményez. Ez akadályt jelenthet a központi idegrendszer egészséges működéséhez, és potenciálisan minden más rendszerhez, amellyel kölcsönhatásban áll. A CranioSacralis terápia a keresztcsont és a koponyacsontok mikromozgásainak harmonizálására épül, segítségével korrigáljuk a koponyacsontok rendellenes helyzetét és mozgását. A CranioSacralis terápia során a terapeuta finom érintéseken keresztül oldja a keletkezett blokkokat. A koponyacsontok rendellenes mozgásának korrekciójával és a liquor cerebrospinalis (agy-gerincvelői folyadék) megfelelő keringésének elősegítésével hatást gyakorolhat a szervezet minden rendszerére. Elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatait. Lényege a feszültségoldás, az energiablokkok megszüntetése, az agy-gerincvelő folyadék (liqour cerebrospinális) természetes keringési ritmusának helyreállítása.
 • Mikor nem lehet alkalmazni a CranioSacralis Terápiát?
  Koponyasérülés, akut agyvérzés, agyhártyagyulladás, nyúltagyi hernializáció, nyakcsigolyatörés esetén tilos alkalmazni ezt a fajta terápiát!
 • Mikor javasolt? Jó Nekem?
  A kezelés igen hatásos migrén, nyak- és hátfájás, tanulási zavarok, krónikus fáradtság, hormonális és idegrendszeri problémák, műtéti trauma, autoimmun betegségek esetében, de számos más probléma megoldására is: 1. Stressz, depresszió, 2. Fejfájás, migrén, szédülés, idegfájdalmak, 3. Nyak- és hátfájdalmak, gerincferdülés, gerincproblémák, 4. Fog- és szájbetegségekIdegrendszeri betegségek, 5. Fül-orr-gége betegségek, 6. Mozgásszervi betegségek, ortopédiai problémák, 7. Légzőszervi megbetegedések, 8. Cukorbetegség, 9. Anyagcsere betegségek, 10. Nőgyógyászati betegségek, menstruációs problémák, 11. Szülési és műtét utáni traumákSzív- és érrendszeri betegségek, 12. Vese és húgyúti problémákAllergiaImmunbetegségek, 13. Krónikus fáradtság, 14. Csecsemő- és gyermekkori betegségek, 15. Tanulási nehézségek, 16. ADHD.
 • Milyen korosztály számára ajánljuk?
  Mivel a CranioSacralis terápia nagyon gyengéd és nem intenzív, minden korosztály számára alkalmas, nyugodtan alkalmazható csecsemőknél, kisgyermekeknél, időseknél is.
 • Alkalmazható a kezelés más gyógymódokkal egyszerre?
  A CranioSacralis terápia egy önálló kezelési módszer, amely azonban kiegészítő terápiaként is alkalmazható. Más hagyományos és alternatív gyógymódokkal kombinálva megerősíti azok pozitív hatását és segít a mellékhatások csökkentésében. Fontos azonban kiemelni, hogy nem elsődleges egészségügyi ellátás, nem helyettesíti a hagyományos orvosi kezelést. Ha különleges orvosi problémája van, mindig javasoljuk, hogy forduljon orvosához.
 • Hány kezelésre lesz szükségem?
  A kezelésre adott válasz az egyéntől az egyénig és a feltételtől az állapotig terjed. Válaszod egyedülállóan a sajátod, nem hasonlítható össze máséval. Általánosságban elmondható, hogy két CranioSacralis kezelés között egy hét szünet javasolt, problémától függően, 3-4 alkalmat követően elegendő havonta-kéthavonta megismételni a kezelést.
 • Mit érzek a kezelés során?​
  A kezelések megtapasztalása egyeseknek erőteljes, meghatározó élmény, míg másoknak - különösen az első kezelés alkalmával - szinte eseménytelen, mégis jobban érzik magukat utána. Az emberek különböző tapasztalatokról számolnak be, mint például: Pihentető és könnyű érzés Melegség és bizsergő érzések A harmónia és a béke érzése Kiegyensúlyozottság érzése Fokozott energiaáramlás. Különböző színek, képek, múltbeli események jönnek elő
 • Hogyan zajlik a kezelés?
  A kezelés elején átbeszélésre kerül a probléma, az elmúlt időszakban érzett állapot, amely segítségével a terapeuta ráhangolódik a vendégre. ​ A kezelés kellemes körülmények között, ruhában, kezelő ágyon történik. A terápia alkalmazása során rendkívül aprólékos módon, ráhangolódva a szövetekre, ezek ellazításával harmonizáljuk, oldjuk fel a gerinc menti kötőszövetes lemezeket, ezzel segítve a craniosacralis rendszer mozgását. ​ A kezelés általában egy óráig tart, gyerekeknél életkortól függően kevesebb is lehet. Az első alkalom 1,5 órát vesz igénybe, amely során a pácienssel átbeszélésre kerül a terápia, a probléma.
bottom of page