top of page

Mozgásban tartunk

Nálunk megtalálod a mozgás és a kikapcsolódás örömét. Szép környezetben hétről hétre gyakorolhatod, hogyan kerülj Önmagaddal harmóniába. 

Mozogj egy Jót, Lazulj el és Köss Barátságokat

Jóga és Mozgás óráink hozzájárulnak ahhoz, hogy erősödjenek az izmaink, javuljon a tartásunk, a kitartásunk és az akaraterőnk, erősödjön a koncentrációnk. Óráinkon nem a teljesítmény számít, hanem, hogy jól érezd magad, szabadulj meg a stresszes mindennapoktól és találj barátokra.

Monika uj.jpg

A jóga egy speciális és különleges változata, ahol az ászanákat a résztvevők aktuális mozgásszervi - és lelki állapota alapján válogatom és kapcsolom össze.

Hiszem, hogy a biztonságos gyakorlás minden tünet mellett lehetséges, csak a megfelelő ászanát kell választani, ismerni kell határainkat és tudni kell mikor, mennyit bír a testünk. 

A gyakorlás során a jógapózok biztonságos és pontos kivitelezése miatt rávezető feladatokat is elsajátítunk, illetve megtanuljuk, hogyan menjünk bele egy-egy ászanába, miként jöjjünk ki belőle. Segítséget, kiigazítást nyújtok, hogy a testtudat is fejlődjön és a résztvevők megérezzék az adott pillanatban miként tudnak létezni, elmerülni az ászanában. Célom, hogy bármikor egyedül is biztonsággal gyakorolhassanak.

A jóga a testmozgás mellett az önmagunkra figyelés, a lelki egyensúly, a fejlődés, a változás megélése is, minden gyakorlás során az ászanák „teszik a dolgukat”, oldják a blokkokat a lelkünkben és ezáltal a testünkben is. Mert a testünk mi vagyunk. Ami megjelenik fizikai szinten, az már a lelkünkben rég jelen van.

A jóga pedig az áramlás az életünk külső és belső lüktetésével.

Női jóga lévén figyelembe veszem a ciklus szakaszait, a gyakorlással támogatva az adott állapotot.

2016 óta gyakorlom rendszeresen a jógát, folyamatosan képzem magam, többféle irányzatot is kipróbáltam, ma pedig a már legújabb fasciaszemléletet is figyelembe véve dolgozunk az órákon, a mozgásirányok variálásával nem csak egy –egy területre, hanem a testünket behálózó teljes fasciavonalakra fektetem a hangsúlyt.

Amit minden órán előtérbe helyezek:

- ászanák elsajátítása

- gerincproblémák, tartásjavítás

- fasciavonalak átmozgatása

- mobilizáció, különösen nagy hangsúlyt kap csípőmobilizálás

- stretching

- lelki egyensúly megtalálása

- testtudat fejlesztése

 

Az óra végét terápiás minőségű illóolajok segítségével természetesen a mindenki által várt savasana-val, és rövid relaxációval zárjuk. 

 

„Az elme merev, nem a test.” (Sri K. Pattabhi Jois )

Az órát tartja: Kiss Mónika

 

Magán Jógaóra

60 perc: 9 500 Ft, 90 perc: 14 000 Ft

B-Swot mozgásminta analízis, plusz korrekciós gyakorlatok

Első alkalom (90 perc): 18 000 Ft

Kontroll (60 perc): 12 000 Ft

Masszázs és személyre szabott jógagyakorlatok

55 perc masszázs és 25 perc jóga: 15 000 Ft

85 perc masszázs és 25 perc jóga: 20 000 Ft

Női Funkcionális Jóga | 1 óra | 2 500 Ft

Jóga órarend
do-in.jpg

Do-in | 1 óra | 2 000 Ft

A do-in japán eredetű, de a kínai orvoslás tanára épülő öngyógyító és egészségmegörző mozgás-és masszázsgyakorlatok sorozata, mely a keleti gyógyászat

öt elem tana elméletét is alkalmazza.

Az öt elem (Fa, Tűz, Föld, Fém, Víz) az Univerzum megnyilvánulása, meghatározott energetikai jellemzővel bír, mely megjelenik a természetben és az emberben fizikai,

lelki és szellemi szinten is.

A könnyen kivitelezhető, egyszerű gyakorlatok célja az energiavezetékekben (meridiánokban) az energiaáramlás helyreállítása, harmonizálása.

Ezt a meridiánokra ható kitartott mozdulatokkal, pontnyomással, ütögetéssel érjük el.  Masszírozunk, légzőgyakorlatokat és lendületesebb mozdulatokat is végzünk. 

 

A gyakorlás által a testtudatosságunk fejlődik, hajlékonyabbak leszünk, saját határainkat jobban megismerjük és változást teremtünk. A do-in tulajdonképpen aktív meditáció, mely befelé visz.

 

A gyakorlás végén egy rövid relaxáció segít abban, hogy a pozitív változások beépüljenek az életünkbe. A testmozgás után teljesen ellazulunk és energikusabbnak érezzük magunkat.

Az órát tartja: Dr. Gégény Krisztina

orarend.jpg
bottom of page