top of page

Ajánlott levél


Belső békében, megadásban lenni annyit jelent, elfogadni a jelent teljes valójában. Belső ellenállás, ítélkezés, harag, düh, értetlenség, frusztráció, görcsös akarat helyett éberen, tudatosan figyelni, átadni magunkat a pillanat élményének.

Nem elmenekülni, nem elfojtani, nem feladni, nem megerőszakolni, egyszerűen figyelni, megengedni, átengedni. Hiszen a „pillanat esszenciája a miénk”, hozzánk érkezett, konkrét céllal, mély üzenettel. A címzettek mi vagyunk.

A létezés üzen számunkra valamit.


Lehet, hogy saját bizonytalanságunkra, kishitűségünkre, szeretetlenségünkre próbálja felhívni a figyelmünket.

Lehet, hogy egy - még fel nem dolgozott – érzelem, sérelem szunnyadó emlékét aktiválja be.

Lehet, hogy irányváltoztatásra késztet, melynek pozitív kimenetelét akkor még nem látjuk.

Az üzenet egyéni, személyes, csak a miénk, rólunk szól. Ajánlott levélként érkezik.

Megérteni csak mi vagyunk képesek. Ráhangolódással, önvizsgálattal, önismerettel, őszinteséggel, bátorsággal, alázattal. Reakcióink, érzelmeink, gondolataink vizsgálatával. Egyszerű tudatos figyelemmel. Megengedéssel.

Megengedjük magunknak személyes reakciónkat, feltörő érzelmeinket. Megengedjük, átéljük, megértjük és abban a pillanatban elengedjük, átengedjük. Már nincs szükségünk rá, már nincs hatással belső békénkre.

Az átéléssel és megengedéssel intenzitását, érvényét veszti a látszólagos „probléma”. Többé nem ütközik falakba, zárt ajtókba, ellenállásba, mindössze átsuhan rajtunk, nincs értelme többé „döngetni a falainkat”.


Megadásban lenni annyit jelent, hogy szeretettel elfogadjuk a nekünk címzett ajánlott leveleket. Tanulunk belőlük. Minden sorát köszönettel és hálával olvassuk, mert tudjuk, hogy értünk íródtak.

Egy idő után a levelek egyre ritkábban érkeznek, majd azt vesszük észre, egyáltalán nem jön a postás.

Ekkor teljes összehangban létezünk önmagunkkal és a világgal…


Szeretettel,

Danila

7 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page