top of page

Egy nap tiszta Jelen-létben


Tölts legalább egy napot éber jelenléttel.

Miután kinyitod szemeidet, érezz hálát azért, hogy itt lehetsz.

A tükörbe nézve lásd meg önmagad valódi szépségét, mely bensődből fakad. Minden egyes porcikád rólad mesél, Te vagy, azonosulj vele, szeresd őt.

Öltsd magadra azt a ruhát, mely igazzá tesz.

Kortyolj bele a kávédba, teádba, mintha most ízlelnéd először. Ismerkedj az ízekkel. Ne foglalkozz mással, csak légy a pillanatban.


A külvilágba lépve légy nyitott. Figyelj lábaidra, érezd a föld megtartó biztonságát, stabilitását. Lélegezz mélyeket, fogadd magadba, majd könnyedén áraszd ki a levegő áramlását.

Tisztán halld a madarakat, a fákat körülötted, a város neszeit, tapasztald meg, ahogy elevenné, élővé válsz. Érezd a feloldódást, a könnyedséget, a biztonságot, az örömöt, a jól-létet, érezd, hogy minden rendben van.

Tudatos éberséged tartsd meg a kapcsolataidban, a találkozásaidban is. Figyelj a szavak mögött meghúzódó érzésekre, mindenek előtt saját magadra. Figyelj az ösztönös reakcióidra, s ha rossz érzéseket ébreszt benned, próbáld máshogy látni, máshogy reagálni, máshogy csinálni. Ne hagyd, hogy az esetleges játszmák, negatív érzések „lehúzzanak”, emelkedj felül rajtuk, emeld magad a béke, nyugalom állapotába.

Ne mások szemeivel tekints magadra, hanem légy önazonos, őszinte, ön-bizalommal teli, építs stabil középpontot.

Az érzéseket éld át és engedd át magadon, de ne őrizd őket, ne ragaszkodj hozzájuk.

Ébredj rá, hogy a felszín mögött történetek, mélységek vannak, ezért ne ítélkezz, ne akarj, ne türelmetlenkedj, ne állj ellen, hanem éber nyitottsággal, megértéssel figyelj, légy jelen.


A nap végén enegedd el azokat a negatív érzéseket, gondolatokat, melyek esetleg benned maradtak, töltekezz örömmel, hálával, zárd a napot békével.

Ha legalább egyszer őszinte, tudatos, éber jelen-léttel töltesz egy napot, megtapasztalod önmagad és a világ csodáját, s soha többé nem kívánsz máshogy élni…


Szeretettel,

Danila


8 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page