top of page

Elindulás az "Új energia" felé (2022 ősz/tél)



Az elmúlt évek intenzív lebontó-átalakító munkája hamarosan befejeződik, de mielőtt fellélegezhetnénk és „elkezdhetnénk építeni az újat”, még egy utolsó nagy mély-tisztítási lehetőséget tesz elénk az élet. Erről fog szólni az előttünk álló őszi-téli időszak.


Energetikailag hatalmas átfordító hónapok előtt állunk és a kulcs: a szívben létezés lesz.

Készüljünk fel, hogy a globális energetikai tér látszólag préselni fog minket (vagyis mi magunkat, ha hagyjuk…).

Nagyon sok asztrológiai írás foglalkozik az előttünk álló időszakkal, de most nem is érdemes igazán elveszni a részletekben, mert „lesz itt minden” és az állandó elemezgetés csupán az agyalás őrült kerekében tartana.

Amire szükségünk lesz: továbbra is őszinte befelé figyelés, éber tudatosság, az elménk helyett a szívünkbe helyezni a fókuszt, elfogadás, nyugalom, bizalom, türelem, hit és rugalmasság.


A „régi” és az „új” energia elkezd drasztikusan szétválni (ezért is érezzük sokszor, hogy fél lábbal még ragaszkodunk a meglévőhöz, de már indulnánk, vágyunk egy új minőség felé) és ez egyre erőteljesebb ellentmondásokat, szélsőségeket fog szülni.

A kihívás az lesz számunkra, hogy (a régi energiába ragadva) teret adunk-e a félelmeinknek, a még bennünk működő blokkoló kondícionálásainknak, vagy ezeket átlépve, felminősítve, a hit és bizalom erejére építve a saját utunkat és valóságunkat követjük, éljük-e (új energiás létezés).

Ha az utóbbit tesszük, nyertünk. Ez esetben nem hagyjuk, hogy a külvilágból érkező szigorítások, nehezítések, korlátozások, félelem alapú impulzusok bedaráljanak minket, hanem tudatos rá-látással felülemelkedünk a mindennapok behúzó eseményein.

Ez nyilván nem azt jelenti, hogy magunkra erőltetett pozitivitással szorongunk, hanem figyelünk, megértünk, ráérzünk, változtatunk és ezáltal fel-szabadulunk.

Fel-szabadítjuk Ön-Mag-unkat.


Most különösen fontos lesz figyelnünk a külső eseményekre adott érzelmi reakcióinkat. Mi vált ki belőlünk szorongást, félelmet, szomorúságot, tehetetlenséget, meg nem értettséget…mi zavar és miért…

Ha ezeket megértjük és érzelmileg átengedjük/feldolgozzuk, többé nem fog nyomást gyakorolni ránk a külvilág.

Mindannyian azokkal a feladatokkal, korlátokkal, kihívásokkal, minőségekkel fogunk találkozni, melyeket még nem dolgoztunk fel, de már ideje lenne továbblépni rajtuk.

A teljesség igénye nélkül, témák, melyek fókuszban lesznek: félelem az anyagi bizonytalanságtól, a kiszámíhatatlanságtól, a változástól / elfojtott energiák (agresszió) felszabadítása / határok képviselete / a hit ereje / elfogadás, bizalom önmagunkban és a világban / önazonosság, önfelvállalás / mennyire vagyunk rugalmasak és elfogadóak / önmagunk és a másik tisztelete, szeretete…


A „régi energia” - melyre több ezer évig a világunk épült - elme alapú rezgési energia, mely ismétlődő mintázatokat, ciklusokat hoz létre és ugyanolyan körülmények között, hasonló módon reagál.

Ha ezt az energiát működtetjük tovább, vagyis továbbra is elsősorban az elménkben élünk, félünk, korlátozzuk magunkat, védekezünk, külső biztonságot keresünk, mert ennek létjogosultságát halljuk, látjuk és „hiszünk” a kondícionálásainknak, akkor ezt a valóságot fogjuk továbbra is látni, teremteni és „beleragadunk a régi minőségbe”. Ekkor hagyjuk, hogy a külső események maguk alá gyűrjenek, áldozattá válunk…

Ellenben, ha engedjük, hogy az „új energia” szárnyaira vegyen, szabadnak és örömtelinek fogjuk érezni magunkat, a mindennapjainkat.


Az új energia nem hoz létre mintázatokat, nem tervez, nem agyal, nincs benne félelem, nem próbál biztosítékokat keresni, hanem a Most-ban létezik. Szívből működik.

Árad, tapasztal, szabad, kreatív, teret ad a személyes fejlődésnek, hisz és bízik. Jelen van.

Kulcs gondolata: „Nem kell aggódnom semmiért, hiszen amire szükségem van, minden bennem van. Mindent megkapok abban a pillanatban, amikor szükségem van rá. Nem előbb, nem később, hanem abban a Pillanatban.”


Az előttünk álló időszakban úgy érezhetjük majd, mintha kettéválna a világ. Egyrészről jelen lesznek a régi, félelem alapú mintázatok, mintha próbára tennének minket. Vizsgázni fogunk önuralomból, kitartásból, hitből, türelemből, józanságból, jelenlétből. Megmérettetünk elfogadásból, ítélkezés mentességből, bizalomból.

Másrészről, velünk lesz az új energia szele, mely magával visz, fel-emel, kinyitja a fejlődés kapuit előttünk, ha hagyjuk, ha megadásban vagyunk.


Bármi is történjék, tudd, hogy minden rendben van. Őrizd meg belső nyugalmadat, józanságodat és bízz abban, hogy az események mindig a lehető legjobb módon alakulnak.

Ha kihívások jelennek meg a mindennapokban, ne kezdj el idegeskedni, kapkodni, türelmetlenkedni, ítélkezni, puffogni, hanem nyugodtan várj. A megoldás meg fog jönni akkor és olyan módon, ahogy a legjobb. Ha jelenlétben vagy, szinte azonnal.

Érzelmi kilengés, „megborulás” esetén, érezz rá, miért történt és átengedve magadon, menj tovább.

A válaszokat ne kívül, hanem önmagadban keresd. A legőszintébb, leghitelesebb válaszokat itt fogod megtalálni.

Tölts minél több időt magaddal, akár egy séta, meditáció, sport, olvasás, főzés, kreatív alkotás, pihenés stb. formájában.

Figyelj a tested, lelked jelzéseire. Mindig „megmondják”, éppen mire van szükséged.

És ami a legfontosabb, próbáld önmagadat megnyilvánítani, őszintén, védekezés nélkül, önazonosan, szárnyaló lelkesedéssel, szenvedéllyel, játékosan, felszabadultan.

Ha ezt teszed, visszatérsz igaz utadra, a szívedbe, a magodba, s minden segítséget megkapsz, hogy célba érj…


Szeretettel,

Danila


79 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page