top of page

Mit tehetünk az egészségünkért - pozitív létállapot



A boldog, örömteli, önazonos életnek kulcseleme, hogy gondolatainkat, érzelmeinket „pozitív frekvenciára” hangoljuk, hiszen a rezgésszintünk emelésével erősödik immunrendszerünk és hozzájárulunk lelki harmóniánk megteremtéséhez.

Jelen helyzetben különösen fontos, hogy emeljük belső és külső erőnket, védekezőképességünket, helyreállítsuk egyensúlyunkat. Sokszor halljuk, hogy mennyire fontos a pozitív gondolkodás, a negatív érzelmek felrezegtetése, de mit is jelent ez valójában?

Ehhez szeretnék egy kis segítséget, útmutatót nyújtani hétről-hétre, első lépésként a pozitív teremtés szemszögéből.

Tudományos háttér

Hosszú időn keresztül abban a hitben éltünk, hogy világunk az a fizikai, érzékszerveinkkel megtapasztalható valóság, melyben minden előre meghatározott, kiszámítható (előre determinált), melyben nincs helye a kiszámíthatatlannak, a véletlennek (a szabad akaratnak). A fizika newtoni modelljének szellemében úgy gondoltuk, hogy minden létezőt szilárd anyagnak kell tekintenünk és a valóságunkra túl sok befolyással nem rendelkezünk.


Közel 150 évvel ezelőtt született egy zseniális tudós, Albert Einstein, aki kutatásaival alapjaiban változtatta meg a korábbi tudományos elképzeléseket, habár a világ még nem volt „kész” ezek befogadására. Megszületett a fizika új minősége, kvantumfizika néven, mely a korábbitól teljesen eltérő szellemben értelmezte a valóságunkat.


A jelenlegi kvantumfizikai kutatások sorra bebizonyítják, hogy nem minden az, aminek látszik. Sőt, az igazán lényeges dolgok „hagyományos” érzékszerveinkkel nem megtapasztalhatóak, hogy a Kis herceg gyönyörű klasszikusát idézzem: „Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan”.


De nézzük meg, tudományos értelemben mit is rejt ez a csodás gondolat.


Univerzális tudat

Sokan, sokféleképpen megfogalmazták azt a láthatatlan „erőt”, mely életünk esszenciáját, éltető energiáját jelenti. Hívták Istennek, Teremtőnek, Chi-nek, Erő-nek (Star Wars rajongók figyelem), hogy csak a legfontosabbakat említsem.

Más kifejezésekkel, de ugyanarról az esszenciáról beszélnek. A tudosók ma így definiálják: egy hatalmas láthatatlan energiamező, univerzális tudat, mely körbevesz minket, melynek a részei vagyunk, mely összeköt bennünket. Végtelen lehetőség szálak folyama, mely magában hordozza az összes lehetséges valóságot. (Potenciálisan minden, fizikailag semmi).


Világunk építőkövei

De kanyarodjunk egy picit vissza az alapokhoz. Az atomok is – melyeket korábban szilárd objektumoknak véltek – nagy szemléletváltáson estek át, hiszen bebizonyosodott, hogy nagy részük légüres tér, vagyis nem szilárd anyagként, hanem energiaként viselkednek. És ha a valóságunkat alkotó szubatomi részecskék energiaként műküdnek, akkor minden, belőlük felépülő „építmény” szintén energia, vagyis az egész világunk egy hatalmas információs energiamező, hálózat/mintázat.


Ha minden energia, miért észlelünk mégis szilárdnak bizonyos dolgokat?

A szubatomi részecskék egyidejűleg léteznek a fent leírt végtelen lehetőség halmazban, a láthatatlan energiamezőben, egészen addig, amíg valaki meg nem figyeli őket. Abban a pillanatban, hogy a „megfigyelő” ráfókuszál, „keletkezik” egy pont a tér-időben, amikor az adott részecske összes valószínűsége egyetlen fizikai eseménnyé redukálódik, vagyis megnyilvánul.

Szubatomi szinten az energia reagál a figyelemre és hatására anyaggá változik. A fizikai valóságunkban minden tiszta lehetőségként létezik, egészen addig, amíg figyelmet nem adunk valaminek a manifesztációjához.


A valóságunkat mi teremtjük a tudatunkkal, gondolatainkkal, érzéseinkkel, hozzáállásunkkal. Azt teremtjük meg, aminek figyelmet adunk, gondolatokkal, érzésekkel, cselekedetekkel. A negatív megvalósulásokat ugyanúgy mi teremtjük az életünkben, mint a csodás élményeket, történéseket.

Mit tegyünk, hogy a pozitív manifesztáció létrejöjjön?


Első lépésként nagyon fontos, hogy legyen egy világos, pozitív töltetű gondolatunk. (Pl. Egész-séges vagyok).


Ez önmagában kevés, szükséges, hogy pozitív érzelem is párosuljon hozzá, (érezzük át, hogy milyen érzés, amikor egész-ségesek vagyunk).


A kvantummező akkor reagál a teremtésünkre, ha az elménk és a szívünk egységben van, ugyanazt a jelet adják le, vagyis ugyanazt gondoljuk, amit érzünk. Az energiatér nem arra reagál, amit akarunk, hanem arra, akik éppen vagyunk.

(Ez a magyarázata annak, hogy csupán érdekbeli, érzelmi elköteleződés nélküli elképzelések miért nem valósulnak meg, vagy ha megvalósulnak, miért nem tartósak).


A szív és elme együttes munkája mellett fontos, hogy a létállapotunknak megfelelően cselekedjünk. Vagyis, a fenti példánál maradva, éljünk egészségesen. Cselekedeteinkkel támogassuk az egész-ség tudati szinten létrehozott állapotát.


Lényegi esszencia

A fenti gondolati-érzelmi-cselekedetbeli összhang mellett szükséges egy érzés, ami felteszi az i-re a pontot. Ez pedig a hála. Érezzünk hálát a „kívánságunk” megtörténéséért, érezzünk úgy, mintha már meg is történt volna a manifesztáció (lássuk, érezzük magunkat egészségesnek és adjunk érte végtelen hálát az univerzumnak).


Őseink - tudományos háttér nélkül - mindezt már évezredekkel ezelőtt tudták, hitték, művelték. Őszinte, tiszta gondolataikat visszatükrözték érzéseikkel, megtámogatták cselekedeteikkel és bearanyozták az univerzummal szemben érzett hálájukkal.


Elmélet a gyakorlatban

A fenti harmónikus létállapotot (elme-szív-cselekvés hálával átitatott csodája) próbáljuk a mindennapjainkba átültetni. Erre most minden lehetőségünk megvan…

A reggelünket kezdjük egy napindító meditációval, melyben elképzeljük magunkat az „áhított” állapotban, átérezzük ennek minőségét és végtelen hálát adunk a megvalósulásért.


A nap során minden egyes tevékenységet próbáljunk pozitív létállapotban végezni. Pl. főzés előtt képzeljük el, hogy milyen remeket fogunk készíteni, cselekvés közben próbáljunk minden érzékszervünkkel a tevékenységre fókuszálni, átérezni a kreatív teremtés emelkedett állapotát és adjunk hálát, amiért lehetőségünk van alkotni és élvezni annak eredményét.


A természetben tett séta, mozgás remek körülményeket teremt arra, hogy pozitív gondolatainkat, érzéseinket összehangba hozzuk és hálával érezzünk a megvalósulásukra.


Egészséges ételek fogyasztásával, jól eső mozgással, a szabad levegőn töltött percekkel cselekedet szintjén tudjuk támogatni a létrehozott pozitív tudati állapotot.


Ha rajta kapjuk magunkat egy negatív viselkedési formán (pl. türelmetlenek, idegesek, elégedetlenek vagyunk, elönt a félelem stb.) álljunk meg egy pillanatra, kérdezzük meg magunktól, hogy mi váltja ki most belőlünk ezt az érzést, mire van szükségünk és abban a pillanatban „megjön a válasz”. (Hátra lépésünkkel érzelmileg kikerülünk a „veszély zónából”, tárgyilagosan, külső megfigyelőként rákapcsolódunk az univerzális energia megoldási lehetőségeire és meglátjuk, megkapjuk a megoldást).

Abban a pillanatban „át tudjuk magunkat kapcsolni” egy tiszta, önazonos frekvenciára.


Tudatos jelenléttel élvezzétek az otthon, magatokkal és családotokkal töltött időt, örömben, szeretetben éljetek meg minden pillanatot...



Szeretettel,

Preisz Danila



Felhasznált források: Dr. Joe Dispenza, Dr. Bruce Lipton, Gregg Braden előadásai, Dr. Joe Dispenza: Engedd el önmagad c. könyve





238 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page