Reflexológia

A reflexológiai kezelés során a reflexzónákon kifejtett ingerhatás visszahat a szervezet egészére, beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, és így képes visszaállítani az egyensúlyi állapotot, ezáltal segíti a gyógyulást. Egészségünk megőrzésére, betegségek kialakulásának megelőzésére, illetve már kialakult betegségek gyógyításának támogatására egyaránt alkalmas szelíd módszer, nincsenek káros mellékhatásai, bárkin alkalmazható, korra és nemre való tekintet nélkül. (A kezelés nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot).

reflexologia2.jpg

Mire javasolt?

A reflexológia célja a vér,-és nyirokkeringés fokozása, amely erősíti az immunrendszert, megszünteti a szervi zavarokat, fájdalomcsillapító, testi-lelki feszültségoldó és általános frissítő hatású. Az alábbi problémák esetén különösen javasoljuk kiegészítő kezelésként: ​fejfájás, emésztési problémák, anyagcsere zavarok, keringési betegségek, nőgyógyászati gondok, stresszoldás, bőrgyógyászati problémák, mozgásszervi problémák, húgyúti problémák, hormonális egyensúlyzavarok, alvászavar, menstruációs rendellenességek, mint pl. premenstruációs szindróma (PMS).

Kezelés ára: 8 000 - 12 000 Ft

Kezelés hossza: 30 - 60 perc

Mi is pontosan a Reflexológia?

A reflexológiai kezelés során a reflexzónákon kifejtett ingerhatás visszahat a szervezet egészére, beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, és így képes visszaállítani az egyensúlyi állapotot, ezáltal segíti a gyógyulást. Két talpunkon megtalálható az összes szervünk kivetülése, a reflex-zónák masszírozásával javul az egyes szervek, így az egész szervezet működése.
A láb reflexzónáinak masszírozásával idegimpulzusokat váltunk ki, melyek a vegetatív idegrendszert érintve áthangolják a belső szervek, izmok, mirigyek működését. A reflexológia módszerével, egyszerű reflexhatás segítségével, az idegvégződések stimulációján át meg lehet szüntetni a szervezetben a kommunikációs akadályokat. Beindítja a méregtelenítő folyamatokat és erősíti az immunrendszert. Talpmasszázs során hatunk a méregtelenítő szervekre, jobb lesz a vér- és nyirokkeringés, és fokozódik a méreg- és salakanyagok kiválasztása és kiürülése. A lelki mérgektől a test ellazítása és a pozitív energia bejutása révén szabadulhatunk meg.

Egyéb praktikus információk

Mit érzek a kezelés során?

A legtöbben főként relaxáló hatásúnak érzik a reflexológiai kezelést. Alapvetően nem jár fájdalommal, ezért, ha fájdalmat érzel, tudasd a kezelővel, aki ezután a komfortzónádhoz igazítja a kezelést. Néhány terület érzékenyebb lehet, ezeken a kezelő hosszabb ideig is időzhet: az enyhe fájdalomnak, illetve érzékenységnek a nyomásra enyhülnie kell. Csiklandós típusúak se izguljanak, a reflexológus finom nyomást fejt ki a lábra.

Mikor nem ajánljuk a kezelést?

Ha várandós vagy, kérd ki az orvosod véleményét, és ha engedi a kezelést, akkor tájékoztasd állapotodról a reflexológust is. Emellett minden esetben nagyon fontos, hogy teljesen és pontosan felidézd az egészségügyi előéleted a kezelés előtt. Ha sérülésed vagy érbetegséged van, például rögösödésre hajlamos vagy, kérdezd meg a kezelőorvosod, mielőtt időpontot foglalnál. A kezelés ellenjavalt az alábbi esetekben:
-Súlyos keringési rendellenesség,
-Mélyvénás trombózis, visszérgyulladás, akut vénás betegségek,
-Menstruáció legerősebb napja,
-Pacemaker, dekompenzált szívritmuszavar,
-Sebes, fekélyes lábnál,
-Töréseknél, ficamoknál,
-Erős gyulladásos folyamatoknál,
-Műtét után 6 hétig.

Tapasztalt kezelővel   várunk

Kollár Zsuzsanna Friderika, parapszichológus és természetes gyógymódok tanácsadó

„2013-ban a MANTRA  Alternatív Természettudományi Szabadegyetemen parapszichológusként végeztem. A Természetes Gyógymódok Szabadegyetemén a hagyományos kínai orvoslás, ayurvéda, egészségügyi asztrológia, Schüssler-só terápia (és még sorolhatnám a sort) mellett különböző masszázstechnikákkal ismerkedhettem meg – többek között a nyirokmasszázzsal, a reflexológiával és a thai testmasszázzsal is. A láb/talp érintésén keresztül a finom, lágy és szeretetteljes érintésen keresztül kellemes, ellazult, felfrissült állapotban tapasztalhatjátok meg a testi-lelki-szellemi harmónia áldásos hatását. Hiszem és vallom, ha egy ember lábát fogod meg, akkor annak lelkét tartod a kezedben.”

Kezeléseink

Thai Talpmasszázs | 0,5 - 1 óra | 6 000 Ft - 10 000 Ft

A masszázs során a talpon, lábháton és lábszáron (térdig) a masszőr a test – úgymond - hintáztatásával fejt ki erőt, így a hüvelyujjakkal történő nyomással a meridián vonalakon található reflexpontok stimulálása érhető el. A bekrémezett lábon kellemes, simító mozdulatok váltakoznak a pontnyomással. Ez – kívánság szerint – kiegészíthető egy fapálcikával történő kezeléssel is, melynek során célzottabban tudunk a reflexpontokra hatni.