top of page

Reflexológia

A reflexológiai kezelés során a reflexzónákon kifejtett ingerhatás visszahat a szervezet egészére, beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, és így képes visszaállítani az egyensúlyi állapotot, ezáltal segíti a gyógyulást. Egészségünk megőrzésére, betegségek kialakulásának megelőzésére, illetve már kialakult betegségek gyógyításának támogatására egyaránt alkalmas szelíd módszer, nincsenek káros mellékhatásai, bárkin alkalmazható, korra és nemre való tekintet nélkül. 

reflexologia2_edited.jpg

Mire javasolt?

A reflexológia célja a vér,-és nyirokkeringés fokozása, amely erősíti az immunrendszert, megszünteti a szervi zavarokat, fájdalomcsillapító, testi-lelki feszültségoldó és általános frissítő hatású. Az alábbi problémák esetén különösen javasoljuk kiegészítő kezelésként: ​fejfájás, emésztési problémák, anyagcsere zavarok, keringési betegségek, nőgyógyászati gondok, stresszoldás, bőrgyógyászati problémák, mozgásszervi problémák, húgyúti problémák, hormonális egyensúlyzavarok, alvászavar, menstruációs rendellenességek, mint pl. premenstruációs szindróma (PMS).

Kezelés díja:
30 perc: 8 000 Ft

45 perc: 10 500 Ft
60 perc: 13 000 Ft

Mi is pontosan a Reflexológia?

A reflexológiai kezelés során a reflexzónákon kifejtett ingerhatás visszahat a szervezet egészére, beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, és így képes visszaállítani az egyensúlyi állapotot, ezáltal segíti a gyógyulást. Két talpunkon megtalálható az összes szervünk kivetülése, a reflex-zónák masszírozásával javul az egyes szervek, így az egész szervezet működése.
A láb reflexzónáinak masszírozásával idegimpulzusokat váltunk ki, melyek a vegetatív idegrendszert érintve áthangolják a belső szervek, izmok, mirigyek működését. A reflexológia módszerével, egyszerű reflexhatás segítségével, az idegvégződések stimulációján át meg lehet szüntetni a szervezetben a kommunikációs akadályokat. Beindítja a méregtelenítő folyamatokat és erősíti az immunrendszert. Talpmasszázs során hatunk a méregtelenítő szervekre, jobb lesz a vér- és nyirokkeringés, és fokozódik a méreg- és salakanyagok kiválasztása és kiürülése. A lelki mérgektől a test ellazítása és a pozitív energia bejutása révén szabadulhatunk meg.

Egyéb praktikus információk

Mit érzek a kezelés során?

A legtöbben főként relaxáló hatásúnak érzik a reflexológiai kezelést. Alapvetően nem jár fájdalommal, ezért, ha fájdalmat érzel, tudasd a kezelővel, aki ezután a komfortzónádhoz igazítja a kezelést. Néhány terület érzékenyebb lehet, ezeken a kezelő hosszabb ideig is időzhet: az enyhe fájdalomnak, illetve érzékenységnek a nyomásra enyhülnie kell. Csiklandós típusúak se izguljanak, a reflexológus finom nyomást fejt ki a lábra.

Mikor nem ajánljuk a kezelést?

Ha várandós vagy, kérd ki az orvosod véleményét, és ha engedi a kezelést, akkor tájékoztasd állapotodról a reflexológust is. Emellett minden esetben nagyon fontos, hogy teljesen és pontosan felidézd az egészségügyi előéleted a kezelés előtt. Ha sérülésed vagy érbetegséged van, például rögösödésre hajlamos vagy, kérdezd meg a kezelőorvosod, mielőtt időpontot foglalnál. A kezelés ellenjavalt az alábbi esetekben:
-Súlyos keringési rendellenesség,
-Mélyvénás trombózis, visszérgyulladás, akut vénás betegségek,
-Menstruáció legerősebb napja,
-Pacemaker, dekompenzált szívritmuszavar,
-Sebes, fekélyes lábnál,
-Töréseknél, ficamoknál,
-Erős gyulladásos folyamatoknál,
-Műtét után 6 hétig.

Gegeny Kriszta_edited_edited.jpg

Tapasztalt kezelővel várunk

Dr. Gégény Krisztina
Orvos, Természetgyógyász, Reflexológus,

Shiatsu kezelő, Fitoterapeuta

Orvosi praxisom során rájöttem, hogy

mennyire fontos a betegség-egészség

holisztikus (test-lélek-szellem szintjén

történő) szemlélete, így

természetgyógyásznak képeztem tovább magam.

Mivel nagyon érdekeltek a gyógynövények,

a természetes gyógymódok és a

talpreflexológia, reflexológus, fitoterapeuta végzettséget szereztem. 

bottom of page