top of page

Gerincterápia

Életformánkból adódóan nagyon sokan küszködünk kisebb-nagyobb gerincproblémával. A mozgásszegény életmód, az ülőmunka egyenes következménye a derék-és hátpanaszok, illetve a nyaki-vállövi panaszok megjelenése. Súlyosabb esetekben akár gerincsérv, porckorongsérv is kialakulhat. Ezeket a panaszokat a nem megfelelő, helytelen edzés is súlyosbíthatja. A fenti problémák jól orvosolhatók kombinált terápiánkkal.

-20

%

Ha csatlakozol Boldogság Programunkhoz, megajándékozunk egy 20%-os kuponnal

Andrea_edited.jpg

Miért érdemes minket választanod?

​Terápiánk különlegessége abban áll, hogy nem szükséges külön masszőrt, manuálterapeutát, csontkovácsot felkeresned, mert szakértő terapeutánk a probléma okának feltárásától, egészen a megoldásig kísér a gyógyulás útján. 

01

Állapotfelmérés

02

03

A személyre szabott tornával, nyújtással, erősítéssel egy komplex tudás birtokába kerülsz, ami segíti a későbbi egyéni munkádat.

Személyre szabott torna

Fájdalom, mozgásszervi panasz esetén a terápia részét képezi a mozgástanulás, tartás korrekció. Tested, tartásod átvizsgálása után egyszerűen és érthetően elmagyarázunk minden tudnivalót, hogy megértsd mi miért alakult ki és tudatosítsd magadban, min érdemes változtatnod annak érdekében, hogy a panaszaid elmúljanak és hosszú időre tünetmentessé válj.

Mozgástanulás, tartás korrekció

Az első alkalommal egy állapotfelmérés során, részletesen átbeszéljük az egészségügyi előéleted. Ajánlást adunk a további lehetőségekről és egy próbakezelés is történik. 

Mire ajánljuk?

Derék és hátfájás enyhítése

Leginkább a mozgásszegény életmód következménye, amelynek kapcsán nagyfokú mélyizom veszteség keletkezik, ami a gerinc esetében a csigolyák instabilitását is eredményezheti. Az ülőmunka  különösen megterheli a gerinc alsó szakaszát.

A gerincmasszázs jelentősen enyhítheti a panaszokat. Adott esetben ezt még további kezelésekkel és mozgással kiegészítve, teljes tünetmentesség érhető el.

Nyaki-vállövi panaszok kezelése

Fejmozgásra keletkező nyaki panaszok, lapocka körüli fájdalom, vállfájás és gerincsérv kezelése. Helytelen edzés és életmód is mind közrejátszhat a panaszok kialakulásában.
A mellimplantámumok esetében is gyakori, a kötőszöveti disztorzió miatt.

A fenti panaszok jól kezelhetőek kombinált terápiával (manuálterápia-trigger pontok masszázsa-mobilizálás).

A porckorongsérv a gerinc strukturális szerkezetének elváltozásával keletkezik. A gerinccsigolyák közötti porckorong kitüremkedik és a kilépő idegeket megnyomja, irritálja. Kezelése nagyon összetett és egyenes arányban áll az első panaszok jelentkezésével, hiszen kialakulásukhoz is hosszú idő kellett. Ebben az esetben kezelések sorozatára lehet számítani. Az első szempont a gyöki gyulladások csökkentése és a kapcsolódó izomláncok lazítása. Ahogy a gyulladás és az idegi panaszok csökkennek, elkezdjük az egyénre szabott mozgást, erősítést.

Porckorongsérv kezelése

Testszimmetria beállítása: lábhossz, medence, csípő, váll asszimetriák kezelése

A ferde gerincből adódó torzulások jól kezelhetőek, főleg fiatal korban. Gyerekeket 11 éves kortól vállalunk. A kezeléssel újabb mozgástartományok lesznek elérhetőek. Jelentős a testépítés szempontjából is, az esztétikus izomzat eléréséhez. További gerincbetegségek megelőzésében elengedhetetlen jelentőségű.

Masszázs és állapotjavító mozgás

Korai stádiumban lévő esetek gyors és hatékony megoldása, amikor még nem rögzült az állapot. Célja az izmok ellazítása és a rossz mozgásminta megváltoztatása. 

Elsődleges és másodlagos prevenciós mozgástanulás, új mozgás - tartásminta bevésése

Ajánljuk hanyag tartású serdülő korúaknak, ülőmunkát végzőknek, derék, hát és nyakfájás, valamint gerincsérv kiegészítő terápiájaként. Ezzel célirányosan összeállított mozgásprogrammal azon fogunk dolgozni, hogy késő idős korodig egészségesen és aktívan mozoghass.

Hány kezelésre lesz szükségem?

A problémák legjelentősebb része 3-5 kezeléssel meggyógyítható.

Egyéb praktikus információk

Gyerekeknek javasolt?

A ferde gernicből eredő torzulások is jól kezelhetők, főleg fiatal korban. Gyermekeket 11 éves kortól vállalunk. 

Hozz magaddal zoknit, rövid ujjú pólót és térd- vagy hosszúnadrágot, amiben kényelmesen tudsz mozogni.
A kezelés önmagában véve teljesen fájdalommentes, és már az első alkalom után jelentős javulás érezhető. 

Ha már történt orvosi vizsgálat, megköszönjük, ha a leleteidet elhozod magaddal.

A terápiáról érdeklődni lehet a 

20/316-3396-os telefonszámon. 

Gyakorlati tudnivalók

Állapotfelmérés: 12 000 - 15 000 Ft, 75 perc.

 

Derék és hátfájás enyhítése:15 000 Ft,

60 perc. 


Porckorongsérv kezelése: 15 000 Ft, 60 perc.   

Nyaki-vállövi panaszok kezelése

15 000 Ft, 60 perc.

Testszimmetria beállítása: lábhossz, medence, csípő, váll asszimetriák kezelése: 

15 000 Ft, gyerekeknek: 13 000 Ft, 60 perc.

Masszázs és állapotjavító mozgás

15 000 Ft, 60 perc. 

Elsődleges és másodlagos prevenciós mozgástanulás, új mozgás-tartásminta bevésése: 12 000 Ft, 50 perc. 

Kezelések árai

Tapasztalt kezelővel várunk

Soltész Andrea

Szakmai karrierem 22 évvel ezelőtt indult, amikor 3 gyermek édesanyjaként azon kaptam magam, hogy az emberek egymásnak adják a kilincset, hogy a különböző "gerinces" fájdalmaikból segítsem őket kigyógyítani.

Ez azóta is töretlenül tart, mint ahogy a bennem élő mantra is: Gyógyítani, tanítani! Így aztán a Külkereskedelmi  Főiskolán tanultaknak lőttek és lettem Táltos csontkovács, majd alternatív mozgás-és masszázsterapeuta, reflexológus, okleveles hatha jógaoktató, ayurvédikus masszőr, wellness menedzser, gerincedző (Almásy Csilla, Bene Máté) és egy kis kitérővel idősgondozó Svájcban.

Mindezek ötvözeteként megszületett a saját stílusom, mely a mozgásszervi tünetek, betegségek kezelésében a több mint 10.000 kezelést tekintve 90%-osan eredményes. 

nevet_edited_edited_edited.jpg

Nálunk jó kezekben leszel!

Andi szuperszónikus kezelése segített egy biciklis balesetem nyomaiból felépülni. Egyenesedett a tartásom, kimasszírozta azokat a csomókat, amelyeket más módokon nem tudtam ellazítani. "Helyre rakta" a gerincem és a medencém, azóta sokkal jobb érzés a testemben lennem! Hála és köszönet érte, csodaerő és szaktudás van Andi minden érintésében, női lágysággal kombinálva. Imádtam! 

Szabó Ágnes

bottom of page