top of page

6 Tanács a Harmonikus, Boldog Mindennapokhoz


Szellemünk, lelkünk és testünk holisztikus megközelítése átalakítja élet minőségünket. Türelmesebbé, megértőbbé és stresszmentesebbé válunk és a belső változás kihat a környezetünkre is.

Az alábbiakban bemutatunk hat egyszerű módszert, melyekkel nyugodtabbá és boldogabbá teheted a mindennapjaidat.


1. Használd okosan az energiádat

Az aktuális energiaszintünk befolyásolja életerőnket, motiváltságunkat, tetterőnket a mindennapokban. Testünk motorja. Ha megfelelő sebességbe kapcsolunk, könnyebben oldjuk meg a felmerülő feladatokat, kihívásokat és még az elért eredményeknek, az aktuális pillanatoknak is örülni tudunk.

Ha túl gyors sebességgel repesztünk, nagyon hamar lemerülünk, kifáradunk, elérjük teljesítményképességünk határait, nem biztos, hogy célba érünk és ha mégis sikerül, elveszítjük az utazás boldog örömét (hiszen csak a végállomást, a célt látjuk, de az utat már nem). Csigatempóban, lemerült akkumulátorral pedig nem jutunk messzire.

Figyelj a mindennapokban az egészséges energiafelhasználásra. Töltsd magad olyan élményekkel, pillanatokkal, találkozásokkal, élményekkel, melyek örömet hoznak az életedbe. Próbálj segíteni másoknak, kínálj energiát azoknak, akiknek valóban szükségük van rá. Ugyanakkor kerüld az energiaelszívó tevékenységeket, kapcsolatokat.

2. Gondoskodj a testedről

Testünk a hordozónk, az autónk. Ahogy autónkat is gondozzuk, tisztítjuk, ápoljuk, rendben tartjuk, hogy minél tovább kiszolgáljon minket, úgy érdemes testünkre is kiemelt figyelmet fordítanunk, gondoskodnunk róla, ápolnunk, kényeztetnünk.

Testünk számára a legjobb üzemanyagot az egészséges, tiszta ételek jelentik.

Fontos a rendszeres táplálkozás, a megfelelő folyadékbevitel, naponta friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása és természetesen a megfelelő fizikai aktivitás, a mozgás, sport.

3. Adj magadnak pihenőt

Nem számít, mennyire sűrűek a napjaid, elengedhetetlen, hogy elegendő időt fordíts olyan tevékenységekre, melyek örömet okoznak, minőségi időt jelentenek.

Teremtsd meg a mindennapokban a teljes kikapcsolódás élményét egy jógaórával, egy könyv olvasásával, a kedvenc zenéd hallgatásával, meditációval, vagy akár egy finom étel elkészítésével, vagy egy alkotó tevékenység végzésével.

4. Minden nap “legyél egy picit több”

Minden egyes nap ad számunkra valami különlegeset: egy addig ismeretlen élményt, egy szárnyaló gondolatot, egy ötletet, egy tapasztalást, egy mondatot, egy hangot, egy érzést, valamit, amitől “többek” leszünk.

Ha nyitott vagy a világra, az új dolgok befogadására, megtapasztalására, ha nyitott szemmel és füllel jársz, meghallod a létezés értelmet adó pulzálását.

Látogass el kreatív, művészeti programokra, olvass új könyveket, vedd körül magad hasonló gondolkodású emberekkel.

5. Teremtsd meg a saját, színes világodat és töltsd meg tartalommal

Keress hasonló gondolkodású embereket, csatlakozz azonos érdeklődésű közösségekhez. Vegyél részt kreatív tanfolyamokon, programokon, melyek érdekelnek, melyben fejlődni szeretnél.

Az élet nem a mindennapok rutinjáról kell, hogy szóljon, a házimunkáról és a kipipálandó feladatokról, hanem azokról a finom árnyalatokról, melyekkel azonosulni tudsz, melyben megtalálod önmagad és az életed örömét.

Pihenj, teljesedj ki, örülj magadnak, a pillanatnak, legyél a jelenedben, színezd ki az életed.

6. Szeresd az életed

Változtass a szemléletmódodon. Az életünkben mindig lesznek akadályok, megoldandó feladatok, nehézségek, kellemetlen pillanatok. Mégis, ha a megértés szemüvegével nézel rá, ha meglátod a történések mélyebb értelmét, üzenetét, ha megtanulsz élni, imádni fogod minden percét.

Önmagadat csak te ismerheted.

Készítsd el saját útmutatódat a gondolkodásodhoz, az étkezésedhez, a fejlődésedhez, életed kalandos játékához.
328 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Комментарии


bottom of page