Mandala Üvegfestés

A mandala eredetileg a kozmosz, illetve a különféle hindu, vagy buddhista vallási ábrázolás megjelenítésére szolgált. Elkészítési folyamata maga is egyfajta meditatív szertartás. Festése egyszerre művészet, kreatív alkotás, kikapcsolódás, önmegvalósítás, egy pici szelet magunkból. 
 

Személyre Szóló Élmény, Kikapcsolódás

Workshop-unkon Palocsay Andrea segítségével betekintést nyerhetsz az üvegfestés világába és a nap végén mindenképpen gazdagabb leszel egy nagyszerű élménnyel, egy általad elkészített ajándéktárggyal. Valamint még az is kiderülhet számodra, - ahogy ez Andrea több tanítványánál is előfordult az évek során - hogy örök szerelembe esel az üvegfestés iránt, onnantól kezdve pedig már nincs megállás.
Gyere el, hogy hangulatos környezetben, remek társaságban, egy fantasztikus mester segítségével megéld a kreativitásodat és elkészítsd saját
üveg mandaládat!

Mit Csinálunk Pontosan?

 • Milyen mandalát készítünk? 

  Az üvegfestő workshopon 30 cm átmérőjű, falra akasztható mandalákat készíthetnek a jelentkezők, telis-tele egyedi mintákkal, különleges motívumokkal. Ezek egy része a Harmónia Fészek szellemiségéhez hűen került megrajzolásra, egy másik része pedig Kecskeméti Dorottya (KeDo) képzőművész néhány régebbi és legújabb mintái közül került ki, de némelyik kifejezetten erre az alkalomra született, nekünk rajzolta őket, amit ezúton is hálásan köszönünk neki! 

  A művésznő munkáit a www.kedogaleria.hu oldalon tudjátok megtekinteni. 

   

  Az előkontúrozott alapdarabok között nincs két egyforma, így mindenki saját ízlése, elképzelése szerint tud majd válogatni, aztán az egyéniségéhez legközelebb állót kiválasztani és azt színekkel, élettel megtölteni.

  A korábbi workshop-okon készített mandalákat megtekintheted az esemény beharangozó videójában. 

 • Én is el tudom készíteni?

  Andrea olyan darabokat választott ki, amiket most egy kicsit áttervezve, illetve újragondolva, elsősorban a teljesen kezdők igényeit figyelembe véve, dupla kontúrral készített el.

  Így mindenki könnyedén, gördülékenyen tud majd haladni az általa választott munkán, hiszen az egyes kikontúrozott cellák egymástól teljesen elszeparáltan, különálló egységet alkotnak, nem érnek egymáshoz, a festék nem folyik össze, így az elkészítésük szinte gyerekjáték lesz kedvenc színeiddel. 

  Az üvegfestés technikailag talán legnehezebb része a kontúrozás, de ahogy ez a hasonló tematikájú workshopok alkalmával lenni szokott, így itt is egy már előkontúrozott üveg alapotkapnak majd a résztvevők. Ezen készség ismerete nélkül ugyanis képtelenség lenne az adott üveglapon szépen, precízen és főleg a rendelkezésre álló idő alatt kikontúrozni az adott mintát úgy, hogy még a festés is beleférjen.

  Az üvegfestés nagyszerűsége éppen abban áll, hogy legyél bár teljesen amatőr ezen a területen, Andrea segítségével mégis egy olyan élménnyel és persze egy gyönyörű munkával, a saját alkotásoddal leszel gazdagabb a nap végére, amilyenről előzőleg még álmodni sem mertél! 

  Ha már van gyakorlatod az üvegfestés terén, akkor a megérkezésed után azonnal önállóan tudsz dolgozni. Természetesen ebben az esetben is szívesen adunk technikai tanácsot akár a kivitelezéssel, akár a színválasztással kapcsolatban.

 • Információk és Részletek

  A workshopot Palocsay Andrea tartja. 

  „Jó néhány éve készítem nagy lelkesedéssel és szeretettel egyedi tervezésű, üvegfestett faliképeimet, családfáimat, mandaláimat, kisebb-nagyobb ajándéktárgyaimat. Eleinte csak hobbiszinten foglalkoztam ezzel a művészeti ággal, majd Édesanyám biztatására kezdtem el komolyabban érdeklődni, főleg az üvegfestés iránt. Ő tanácsolta, hogy járjam végig ezt az utat, gyakoroljak és képezzem magam…

  Mára, úgy érzem, sikerült megtalálnom a saját stílusomat. Képeim hasonlítanak a klasszikus zománcfestéssel készült munkákra, vagy a tűzzománc alkotásokra, de ez csak azért van, mert nagyon sok festéket használok az egyes, kikontúrozott részek kitöltésére.”

  A Mandalafestés workshop díja: 15.000 Ft, ami tartalmazza a workshop ideje alatt felhasznált összes alapanyag, a 30 cm átmérőjű kikontúrozott, hátoldalán fóliázott, akasztóval szerelt, vagyis teljesen előkészített üveg alapot, az üvegfestékek és az átadott tudás, valamint az oktatás díját is. 

   

  Létszám:

  Alkalmanként maximum 8 fő jelentkezőt tudunk fogadni.

   

  Időpont:

  2019. január 19., szombat:10-15-ig.

   

  Helyszín:

  Harmónia Fészek

  Helyfoglalás a részvételi díj felének (7.500 Ft) kifizetésével történik, legkésőbb január 18. péntek, éjfélig, amelyet a jelentkezésre kattintva kártyával tudsz kifizetni.

Információ
Helyszín
Harmónia Fészek, Budapest, 1. kerület, Kuny Domokos utca 9.
Workshop Ára​
15 000 Ft
 • Meditáció
 
HÍVJÁL BENNÜNKET
ÍRJÁL NEKÜNK
CÍMÜNK
NYITVATARTÁS
Hétfő - Péntek: 9:00 - 20:00
Szombat: 12:00 - 18:00
boldog8_edited_edited.jpg